STRESS Å BILKJØRING

Hei blogg verden ! Jeg har akuratt kommet hjem etter øvelseskjøring med egen bil . Jeg har rukket å spise middag å slappe av , Nå tenkte jeg skrive litt før kvelden er over ….

Nå tror jeg snart jeg har lappen . Når jeg kjørte dobbeltime med læreren min i går sa han at jeg var veldig flink å jeg har lagt merke til at i det siste når vi kjører rundt i byen så kjører vi innom trafikk stasjonen der man pleier å avslutte før man får lappen når man gjør oppkjøring , håper det er et godt tegn .

Mitt større problem når jeg kjører er stress , jeg er alltid urolig de ti første minuttene , Irriterer meg veldig . Jeg får tilogmed beskjed om å puste når jeg kjører . Jeg merker hvis jeg slapper av så går kjøringen bra å jeg kan det jeg skal men blir jeg stresset så glemmer jeg ting jeg skal gjøre .. jeg håper jeg ikke er alene om å syntes at bilkjøring kan være litt skummelt å mye ansvar pluss du skal huske så mye regler . Jeg er heldigvis ferdig med teori prøven butt still man må huske det man lærte ….

Jeg merker ellers i livet at jeg tåler stress dårlig . Hvis noen maser på meg føler jeg ikke at jeg klarer å tenke . Har sikkert noe med postromatisk stress å gjøre, noe jeg har . Det rare var at når jeg var yngre var ikke "redd" noe . Nå som jeg har blitt eldre tenker jeg hva hvis ditt å datt , så unødvendig . Kjørelæreren min sier når vi kjører at jeg gjør fluer om til fjell .. Man må jo bare le for det er jo egentlig kjempe teit. Eks : jeg kan se noe langt ifra å plutselig så puster jeg inn å tenker høyt " å shit !!!!! " når det ikke er noe som skjer .. . Jeg tror jeg er veldig streng med meg selv , jeg vil kunne alt med en gang å jeg tror vel at jeg kan det meste men blir jeg stresset så blir kjøringen min dårligere å . Jeg skal ut å øve med bilen min i morgen å , har dobbel kjøretime på torsdag , da må jeg ha øvd på det jeg skal, å kunne det .Prøver å puste å slappe av men det er ikke altid så lett . Tenker på mamma ,hun sier alltid til meg når jeg spør hvordan hun kan være så rolig når hun kjører :: da svarer hun // når jeg kjører så koser jeg meg å derfor pleier jeg å slappe av 🙂 hjelper ikke at de som har hatt lappen i mange år ikke bruker blink lys eller at de kjører for fort . Nå sitter jeg å slapper av med maya å min kjære hjemme . God kveld til dere .

Klemmer fra Marita 💋

#Marita#Persson #blogger #ck #maya #stress #latina

DIA DE LOS MUERTOS

I dag vil jeg fortelle dere om en feiring som gjennomføres den første til den andre november i Latin Amerika . Jeg er jo fra Costa Rica å er katolikk men jeg kan ikke for mye om dette , satt meg vel litt inn i det etter jeg var i Costa Rica med tv2 å søstrene minne .Da møtte jeg jo minne bilologiske søstre å foreldre . Her er litt info hvetfall ..

DIA DE LOS MUERTOS

Dia de muertos er en meksikansk feiring som gjennomføres den 31 oktober til 2 november . Dagens feiring er en blanding precokolumbiansk kultur og de katolske alle sjelers dag og allehelgensdag . Det er en festdag både i Mexico å Sentral America samt store deler av USA hvor det befinner seg mange mexikanere å sentralamerikanere .

Opprinnelig for feiringen av de dødes dag i Mexico kommer fra før de spanske conquistadorene ankom kontinentet . Det er registrert feiringer fra aztekerne , mayaene , purepechaer , nahuaer, og totonacaer .Tegn tyder på at feiringen har foregått i flere tusen år . Tidligere var det vanlig å holde hodeskaller som trofé og vise dem frem under ritualer som symboliserer døden å gjenfødelsen .

Før den spanske erobringen , ble feiringen utført i juni og juli .Etter katolismen fikk innpass ble feiringen flyttet til oktober /november slik at det passet sammen med alle sjelers dag .

Litt info fra Wikipedia der kort fortalt 🙂

La Catrina // en av de mest berømte figurene på de dødes dag // her er mitt ansikt tatovert i la Catrina stil på min mann ‘s arm da han var på Viva la tinta 2016 som er en tattoo messe i Mexico .

En hylle i vårt hjem ser sånn her ut 💀

Hvordan ferie dette // Day of the Dead er en meksikansk tradisjon som begynner ved midnatt den 31. oktober og avsluttes 2 november.

Bruksanvisning

1 Bygge et alter for sjelene til avdøde slektninger å besøke i ditt hjem. Inkluder fire hovedelementer, jord, vind, vann og ild. Representerer jorden ved å la mat på alteret; duften av mat opprett sjelene til de avdøde. Representere vinden ved å henge et bevegelig objekt, for eksempel silkepapir. Representere vann ved å la en container eller vann slik at sjelen kan drikke når det kommer til alteret. Endelig representerer ild med stearinlys. Lys ett lys for hver sjel du huske, og tenne en ekstra for en glemt sjel.

2 Plasser blomster, bilder og røkelse på alteret også. Du kan plassere noen andre minner av dine kjære på alteret som du ønsker. Husk å legge brød til alteret bordet og la den være der før etter du besøker kirkegården for sjelene. La andre tilbud for avdøde sjeler, som sigaretter for folk som var røykere, eller leker for avdøde barn.

3 Skriv en calavera, som er en nekrolog som gjenkjenner den avdøde på en positiv måte. Den calavera skal beskrive karakteren til personen og skissere de gode gjerninger han gjorde mens på jorden. Har calavera publisert i en lokal avis.

4 Gjør mange gode mat for minnestedet. Tradisjonelt, bør du ha brød som pan de muertos, eller brød av de døde. Også inkluderer frukt, grønnsaker og søtsaker som godteri og bakevarer. Du kan også lage tamales, enchiladas og andre retter du liker. Legg til andre godbiter som øl og sjokolade.

5 Samle på grav 2. november Rydd opp gravene til avdøde. Fjern ugress og eventuelt nødvendige strukturelle reparasjoner til grav. Dekorer grav med blomster, streamere eller andre dekorasjoner som du velger. Ta den avdøde favoritt mat og drikke og fordøye det i en piknik eller fest-aktig atmosfære.

Text hentet hos // redymixinc.com

#diadelosmuertos#dedødesdag#lacatharina#mexico#latinamerica#central-Amerika #latinablogger #maritapersson#latina

Nett shopping på kveldstid

Sitter å ser på Nelly etter nye klær . Jeg må jo friske opp garderoben litt nå som høsten er her . Litt varmere tøy er greit . Har fortsatt ikke funnet ut hvordan vinterjakke jeg skal ha …. funderer på om jeg skal ha en parajumper men vil også ha noe kort da jeg bare er 158 cm lang så derfor er jeg ikke så glad i lange jakker . Nå er det jo litt mote med trenings tøy å det gjør ikke meg noe så lenge det ser fint ut på , Her er noe av det jeg fant som jeg fikk lyst på..

Joggebukse

Se Her

Genser

Her

Topp

Her

Langermet topp

Her

Hettegenser // kort

Her

Dette settet digger jeg // Calvin Klein

Her

Disse er litt kule // gå med inne når man slapper av hjemme

Her

Jeg trenger nye joggesko å elsker soft rosa

Her

Liker disse men vet noen om noen som er litt høyere ?? Skoene får du

Her

Syntes du noe av det var fint å har du tips til en kort varm vinterjakke til en liten dame på 158cm ???

Fuck Det er tannpasta på speilet jaja ingen er perfekt hahaha

Dere får ha en god kveld . Klemmer fra Marita

#aim#stevmadden #nelly#fashion #latinablogger#nike#glassshoes#Calvinklein #CK#maritapersson#maritaviviana #blogg

HELLO OSLO

Jeg har en nyhet å dele!! ….. Jeg har flyttet tilbakke til Oslo . Wohoooo !!!!! Har bodd her noen måneder allerede men velger å skrive om det først nå . Det er deilig å være tilbakke jeg har savnet Oslo big time . Nå bor jeg ikke på ullern

Men rett på andre siden av byen ( Gamlebyen ) det er et ganske sjarmerende sted å bo å jeg trives kjempe masse . Maya driver jeg å øver med da hun bjeffer på en del ting barnevogner å skateboard å søppel poser det er den store skrekken , men hun har blitt mye bedre siden vi flyttet hit . Er jo en liten overgang fra hund på landet til byhund . Ellers elsker jeg livet mitt fortiden , ting er som det skal . Nå driver jeg også avsluttende på kjørekort ( lappen ) er nå på fase 3 det betyr nesten slutten . Jeg gleder meg som et barn til jeg kan kjøre bilen min uten L å en som har tid til å øvelseskjøre med meg haha . Har holdt på en stund nå så vil bli ferdig . Ellers får jeg noen små oppdrag her å der innen model verdenen. Deler avogtil det også med dere . Nå prøver jeg få opp litt kontakt med gamle venniner å har også blitt kjent med masse nye mennesker . Det er fint da jeg trenger å bygge meg et nettverk her igjen . Merker at jeg har hvert borte noen år når jeg driver å øvelseskjører her i byen . Det er masse veier jeg plutselig ikke husker , men det kommer seg , har jo kjørt alle veier før her lissom Yeye

Ønsker dere en flott kveld 💋

Klemmer fra Marita

Å Maya

#oslo #maritapersson #latinablogger#influencers

#flyttethjem #oslogirl

TATTOO FOTOSHOOT

For en stund siden fikk jeg en forespørsel om å stille på en tattoo foto shoot , jeg tenkte ja hvorfor ikke . Jeg har jo noen tatoveringer så det tenkte jeg var morsomt å stille opp på …

Her er resultatet . Bildet er tatt av en fotograf som fortiden driver et prosjekt der han tar bilder av diverse mennesker med mye eller litt mindre tattoo på kroppen .

Min tattoo historie begynte når jeg møtte mannen min , Han hadde jo noen tatoveringer fra før så når han å jeg dro til Costa Rica for første gang fikk jeg min første , den var på overarmen å der står det Costa Rica Pura Vida . Det var lissom en minne tatovering siden jeg aldri trodde jeg kom til å reise ditt noen gang . Etter det har jeg tatt noen til kan man si..

Rosen dere ser på bildet over ☝tokk jeg i mars her i Oslo . Likte dere bildet ?

#tattoo #latinablogger #maritapersson #ink #tattoolife #tattooedgirls#model

Klemmer fra Marita 💋

Hva syntes du om tatoveringer ? Har du noen selv ?

My Beauty Products

Hola ! I dag vil Jeg gjerne dele noen beauty products jeg elsker å ha på mitt sminkebord . Jeg er nok ganske opptatt av mitt utseende men fortsatt avslappet for det . Noen ganger bruker jeg sminke andre ganger bare retter jeg ut håret å bruker lip gloss , enkelt å greit . Nå har jeg gått tom for en del ting så har bestilt litt av hvert i dag . her er noe av det jeg har bestilt.

Dette er en av minne favoritter . Du får kjøpt den

Her

Her

Beste makeup kosten jeg vet om 😍

Her

Selvbruning er perfekt nå som det blir mørkere tider . Elsker dette merket . Får perfekt farge fort

lips plumper // Her med soft nude farge

duftlys får du Her

En av parfymene jeg bruker Her

Dette er rette tangen jeg bruker . Ghd //Den får du Her

Har du noen favoritt produkter ? Hva er det du liker å bruke for å føle deg fin ?

Ha en flott dag klemmer fra Marita

#Bangerhead #sminke #makeup #sponset# Beauty#lipgloss#parfyme#rettetang#selbruning#duftlys#maritapersson #maritaviviana #latinablogger #blogg